duminică, 21 octombrie 2001

Micii speologi la Moneasa - octombrie 2001

Young cavers at Moneasa
by Dani G

La începutul anului studenţesc am văzut un anunţ pe holul facultăţii, cu înscrieri la un curs de iniţiere în speologie. M-am hotărât să merg cu încă un coleg şi pentru că nu vroiam să stau în weekend în Timişoara când se făceau anumite şedinţe practice, m-am gândit să merg cu Adi M la Moneasa să pun în practică unele lucruri (măcar folosirea salopetei şi a lămpii cu carbid..).
În jurul staţiunii sunt câteva cavităţi carstice, însă noi nu le ştiam pe toate şi nici nu aveam echipament adecvat pentru multe din ele. Ne mulţumim deci cu o vizită la Peştera Liliecilor unde intrăm târâş până în cele mai îndepărtate cotloane, având din plin ocazia să ne noroim salopetele şi să ne umplem de funingine pe la ochi. Ca să nu ne plictisim mai urcăm şi până în Tinoasa, iar în drum ne oprim la Avenul Izoi pe care îl inspectăm doar cu privirea, de sus, neavând echipament de rapel. Mai dăm şi o tură până la cariera de marmură pe lângă care găsim un ponor destul de mare cu o cădere de apă vizibilă de aproximativ 5 metri.
Cam asta a fost ieşirea noastră din weekend şi chiar dacă nu ne putem mândri cu performanţe speo notabile, ne mulţumim cu ideea că ăsta e anul iniţierilor!
.
Pregătiţi de târâş
Ready to crawl

În Peştera Liliecilor
Inside Bat's Cave
Alunecare forţată
Uncontrolled slide


Şarpe de alun
Hazel tree snake


Cascada
The waterfall


Poiana Tinoasa
Tinoasa glade

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu