duminică, 7 octombrie 2001

La plimbare prin Zărand - Căsoaia, octombrie 2001

Hiking in Zarand
by Dani G

O parte din trupa din vară (eu, Adi S, Teo, Anca) ne-am gândit să facem un mic "remember Făgăraş" şi să ieşim un weekend pe nişte dealuri din apropiere. Cred că esenţial era să cărăm rucsacul în spate şi să ne amintim de aventurile petrecute la înălţimi mai mari.
Mi-am adus aminte de tura făcută la începutul anului cu Adi M, de la Şoimoş la Şiria şi m-am gândit că ar fi numai bună, cu o oprire peste noapte la Căsoaia (de data asta luându-ne 2 zile pentru ea). Ni se mai alătura Radiana, Mary şi Adi M şi sâmbăta dimineaţa eram din nou în trenul de Radna.
Două fete erau pentru prima dată la Şoimoş aşa că facem un prim popas aici apoi îi dăm bătaie spre cabană. Cărarea clară la început devine iarăşi destul de ambiguă, însă aveam cu Adi o experienţă destul de recentă aici, aşa că dupămasa târziu reuşim să ajungem la Tabăra şcolară unde ne cazăm într-o căsuţă. La cină facem o tocană de legume "a la Sârbu", iar apoi fiindcă tot am cărat chitara dupa noi, ne punem la cântat în jurul focului. Nişte băieţi din alt grup de turişti veniţi din Arad ne aud, se pun la foc cu noi şi după ceva timp ne întreabă dacă le dăm voie şi lor să ne cânte ceva. Ne gândim că nu strică un mic schimb de experienţă, îi dau chitara unuia şi mini recitalul începe. Mari iubitori de folk, băieţii zic la piese una după alta şi zic şi iar zic şi după ceva vreme (nici nu mai ştiu exact cât trecuse) ne cam plictisim şi unul câte unul ne retragem în căsuţă şi îi lăsăm pe baieţi să se bucure singuri.
Noaptea ne cam chinuim în căsuţă, înghesuindu-ne 7 pe 3 locuri şi dimineaţa ne trezim care pe unde în cele mai proaste posibile poziţii de dormit..
A doua zi continuăm spre Şiria, drumul fiind destul de plicticos pentru cei obişnuiţi doar cu ieşiri prin Retezat, Făgăraş, Bucegi, etc. Eh.. ce să faci, mai trebuie să fim patrioţi şi faţă de judeţul nostru! Deviem din nou la Feredeu, ne mai oprim şi la ruinele cetăţii Şiria, iar spre seară eram în tren spre Arad.
P.S. ..din păcate asta-i altă tură "photo-free"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu